Εργασίες αποψίλωσης και καθαρισμού έγιναν πρόσφατα στο φρούριο του Παλαιόκαστρου, στο Δήμο Μαλεβιζίου. Η δημοτική αρχή έχει ήδη αναθέσει σε εξειδικευμένο αρχιτέκτονα-αποτυπωτή, το έργο της εκπόνησης της σχετικής μελέτης αποκατάστασης του φρουρίου και στο χώρο εργάζονται ήδη τα πρώτα συνεργεία, με σκοπό την αποψίλωση και τον καθαρισμό του, έτσι ώστε αμέσως μετά να αρχίσει η διαδικασία αποτύπωσης του κάστρου.

Πρόκειται για την έναρξη της υλοποίησης μιας πρωτοβουλίας του δημάρχου Κ. Μαμουλάκη, η οποία ξεκίνησε με στόχο να αποκατασταθεί και να αναδειχθεί ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία του Δήμου Μαλεβιζίου, το ενετικό φρούριο του Παλαιοκάστρου, που τις τελευταίες δεκαετίες είχε εγκαταλειφθεί στο έλεος της φθοράς.

Η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, σε συνεννόηση με την αρμόδια 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, έχει αναλάβει με δικές της δαπάνες την εκπόνηση της σχετικής μελέτης, προκειμένου το μνημείο να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες συντήρησης, ανάδειξης και αποκατάστασής του. Παράλληλα με δαπάνη του δήμου θα πραγματοποιηθεί η τοπογράφηση του χώρου.

O κ. Μαμουλάκης σε δηλώσεις του υπογράμμισε την τεράστια πολιτιστική και ιστορική αξία του εν λόγω μνημείου, ευχαρίστησε την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και την προϊσταμένη της κ. Β. Συθιακάκη, την αρχαιολόγο Ελ. Κανάκη για την άψογη συνεργασία, καθώς επίσης και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοκάστρου και τον πρόεδρό του Κ. Μαρκάκη για την καθοριστική συμβολή του στις εργασίες καθαρισμού.