Την καταβίβαση του τελευταίου λίθου της στρώσης των τριγλύφων και μετοπών από τη νοτιοδυτική γωνία του Παρθενώνα παρακολούθησε η Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κα Τατιάνα Καραπαναγιώτη κατά τη διάρκεια της χθεσινής της επίσκεψης στην Ακρόπολη.

Πρόκειται για ένα διάζωμα, που ήταν τοποθετημένο ως αντίθημα σε μία τρίγλυφο της νότιας πλευράς του μνημείου, βάρους 2,7 τόνων. Με την απομάκρυνσή του αποκαλύφθηκαν όλα τα επιστύλια της γωνίας, η σταδιακή απομάκρυνση των οποίων θα ξεκινήσει μετά την σχεδιαστική και φωτογραφική τους τεκμηρίωση.

Έως σήμερα έχουν καταβιβαστεί 62 μάρμαρα από τη βορειοδυτική γωνία και 36 από την νοτιοδυτική. Απομένουν οι 6 λίθοι επιστυλίου για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των αποξηλώσεων της δυτικής πλευράς του Παρθενώνα.

Η Υπουργός ενημερώθηκε συνολικά για την εξέλιξη των έργων συντήρησης και αποκατάστασης των Μνημείων της Ακρόπολης, ενώ επισκέφθηκε και τα εργαστήρια, συνοδευόμενη από τη γ.γ. του ΥΠΠΟΤ, κα Λίνα Μενδώνη, τον καθηγητή κ. Χαράλαμπο Μπούρα, την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως, κα Βασιλική Ελευθερίου, την πρώην Προϊσταμένη της ΥΣΜΑ κα Μαρία Ιωαννίδου και την Προϊσταμένη της Α′ ΕΠΚΑ κα Ελένη Κουρίνου.