Την πνευματική και πολιτιστική προσφορά της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας τιμά το Μουσείο Μπενάκη σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτίριό του (Κουμπάρη 1), την Τετάρτη 16 Μαΐου, στις 8.00 μ.μ.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας αποτελεί χώρο παροχής πληροφοριών και εκπαίδευσης στις νέες τεχνολογίες και πρότυπο για την ανάπτυξη καινοτόμων συνεργατικών δράσεων στον ελλαδικό χώρο. Το 2010 βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates με το βραβείο «Πρόσβαση στη Μάθηση», και χρηματικό έπαθλο 1 εκατ. δολ., για τη δημιουργική χρήση των υπηρεσιών πληροφόρησης και τεχνολογίας, για την ικανοποίηση των οικονομικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών αναγκών περισσοτέρων από 180.000 ανθρώπων.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δώσει η βιβλιοθήκη στους νέους ανθρώπους, με τα λεγόμενα «Μαγικά Κουτιά», το τμήμα της βιβλιοθήκης για παιδιά και εφήβους το οποίο χρηματοδότησε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», τα οποία διαθέτουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σταθμούς μουσικής, περιοχές παιχνιδιού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων. Σημαντική είναι η προσφορά της και στην προώθηση του θεσμού των δημόσιων βιβλιοθηκών μέσα από τη συνεργασία της με 42 οργανισμούς του βιβλίου και του πολιτισμού από όλη την Ευρώπη.

Για την ιστορία, την προσφορά και τις δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης θα μιλήσουν: Εύα Πολυζωγοπούλου, διαχειρίστρια Δωρεών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Νίκος Ξυδάκης, δημοσιογράφος, Γιάννης Τροχόπουλος, διευθυντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Άγγελος Δεληβορριάς.

Η βραδιά εντάσσεται σε σειρά τιμητικών εκδηλώσεων με τις οποίες το Μουσείο Μπενάκη στοχεύει να προβάλει το έργο που επιτελούν οι πολιτιστικοί οργανισμοί της ελληνικής περιφέρειας για τη μελέτη και την ανάδειξη του πολιτισμού.