Το Ινστιτούτο Κλασικής Αρχαιολογίας του Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg σε συνεργασία με το διεπιστημονικό κέντρο «Ancient World», το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αθήνας και το Ινστιτούτο Αρχαιολογικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου της Ρουρ στο Μπόχουμ αναγγέλλουν το 12ο POCA (Postgraduate Cypriot Archaeology), τη διεθνή συνάντηση μεταπτυχιακών φοιτητών και νέων διδακτόρων που ασχολούνται με ζητήματα κυπριακής αρχαιολογίας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 23-25 Νοεμβρίου 2012, στην αίθουσα διαλέξεων του Τμήματος Φιλοσοφικής (Philosophisches Seminargebäude) του Πανεπιστημίου του Ερλάνγκεν (Kochstraße 4, D – 91054, Erlangen).

Το Συνέδριο αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για μεταπτυχιακούς φοιτητές και νέους διδάκτορες που διενεργούν έρευνες του κυπριακού πολιτισμού, για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να ανταλλάξουν ιδέες και να συναντήσουν ανθρώπους που ασχολούνται με το ίδιο επιστημονικό πεδίο. Δεκτές θα γίνουν εργασίες που αφορούν αρχαιολογικά, ιστορικά και ανθρωπολογικά θέματα, καθώς και ζητήματα υλικού πολιτισμού και ιστορίας της τέχνης. Δεν υπάρχει χρονολογικός περιορισμός.

Δεν υπάρχουν τέλη εγγραφής. Το συνέδριο είναι ανοικτό σε όλους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν την πρότασή τους (τίτλο εργασίας, περίληψη έκτασης έως 300 λέξεις, όνομα και διεύθυνση του συγγραφέα/των συγγραφέων) στον καθηγητή Δρα Hartmut Matthäus (hartmut.matthaeus@arch.phil.uni-erlangen.de) και Δρα Christian Vonhoff (vonhoff@athen.dainst.org) μέχρι τις 31 Ιουλίου 2012. Οι εργασίες μπορούν να παρουσιαστούν στα αγγλικά ή στα γερμανικά. Όσοι θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους στα γερμανικά παρακαλούνται να στείλουν και μία αγγλική περίληψη και οι powerpoint παρουσιάσεις τους να είναι είτε στην αγγλική είτε και στις δύο γλώσσες (αγγλική-γερμανική).

Τέλος, προκειμένου για τη σύντομη έκδοση των Πρακτικών του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντας σε αυτό θα πρέπει να στείλουν τα χειρόγραφά τους το αργότερο μέχρι την 31η Ιανουαρίου του 2013 (στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις hartmut.matthaeus@arch.phil.uni-erlangen.de, vonhoff@athen.dainst.org).

Για περισσότερες πληροφορίες, http://www.klassischearchaeologie.phil.uni-erlangen.de/projekte/poca2012_poca.html