Τo ερώτημα πόσο προσιτές είναι οι αγορές έργων τέχνης μέσα από το διαδίκτυο συνήθως σκοντάφτει στους εξής «σκοπέλους»: αν η ψηφιακή εικόνα συμπίπτει με το πρωτότυπο, αν η υπογραφή ανήκει πράγματι στον καλλιτέχνη και εντέλει αν το έργο θα φτάσει στα χέρια του αγοραστή.

Μία νέα ψηφιακή γκαλερί, με έργα ζωγραφικής Ελλήνων καλλιτεχνών, εγγυάται την αποφυγή των παραπάνω προβλημάτων. Πρόκειται για τη νέα πύλη πωλήσεων που άνοιξε στη διαδικτυακή διεύθυνση http://www.vergossales.com και η φερεγγυότητά της είναι επισυναπτόμενη στο όνομα του οίκου δημοπρασιών «Πέτρος Βέργος» που δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στον χώρο των δημοπρασιών έργων τέχνης και παλαιών βιβλίων.

Στους φιλότεχνους προσφέρονται προς το παρόν για αγορά 124 έργα ζωγραφικής πολλών διαστάσεων και υλικών με υπογραφές σημαντικών εκπροσώπων του ελληνικού εικαστικού χώρου: όπως Ακριθάκης Αλέξης, Γαΐτης Γιάννης, Γουναρόπουλος Γιώργος, Γαλάνης Δημήτριος, Καράς Χρίστος, Λαζόγκας Γιώργος, Μιγάδης Γιάννης, Μπότσογλου Χρόνης, Μυταράς Δημήτρης, Τσαρούχης Γιάννης, Φασιανός Αλέκος κ.ά. Οι τιμές ξεκινούν από το «φιλικό» ποσό των 300 ευρώ φτάνοντας έως και τα 5.000 ευρώ. Ο ψηφιακός κατάλογος έργων τέχνης από τον οίκο «Βέργος» έρχεται ύστερα από την ανταπόκριση στον πρώτο κατάλογο πωλήσεων βιβλίων και χαρακτικών που βρίσκεται στον ιστότοπο από τις αρχές της χρονιάς.