Μετά από τη γενναιόδωρη χρηματοδότησή του από το Ίδρυμα ADAR, το Πανεπιστήμιο Bar Ilan  του Ισραήλ ανακοινώνει την πρόθεσή του να χορηγήσει μια σειρά υποτροφιών σε φοιτητές και σπουδαστές που επιθυμούν να πάρουν μέρος στην ανασκαφή των θέσεων Tell es-Safi/Gath (1-27 Ιουλίου 2012) και Τell Burna (10 – 29 Ιουνίου 2012).

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να μπορούν να συμμετάσχουν σε τουλάχιστον μία πλήρη ανασκαφική περίοδο (σε μία από τις παραπάνω θέσεις). Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν και στις δύο ανασκαφικές περιόδους (και στις δύο θέσεις). Η συμμετοχή στην ανασκαφή προϋποθέτει ανασκαφική εργασία και εκπαίδευση, παρακολούθηση σεμιναρίων καθώς και εκπαιδευτικές εκδρομές σε κοντινές αρχαιολογικές θέσεις.

H κάθε υποτροφία καλύπτει έξοδα διαμονής και σίτισης. Εισιτήρια από και προς το Ισραήλ καθώς και έξοδα διαμονής όταν δεν διενεργείται ανασκαφή ( π.χ. μεταξύ περιόδων, Σαββατοκύριακο) δεν καλύπτονται. Η υποτροφία επίσγης δεν καλύπτει τα δίδακτρα του φοιτητή σε περίπτωση που εκείνος επιθυμεί να λάβει ακαδημαϊκές μονάδες (credits)  από την ανασκαφή.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 6 Μαΐου 2012.

Ανακοίνωση επιτυχόντων: 13 Μαΐου 2012.

Αποστολή αιτήσεων ενδιαφέροντος στον καθ. Aren Maeir (Institute of Archaeology, Bar-Ilan University), email. aren.maeir@biu.ac.il.