Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του μουσείου και η παιδική Λέσχη Ανάγνωσης, Λεξωτικά, προσκαλούν τα παιδιά και τους γονείς τους στον κήπο του μουσείου, για να γιορτάσουν το Πάσχα και την Άνοιξη!

Πού είναι κρυμμένα τα πασχαλινά αυγά μέσα στο μουσείο και πώς βρέθηκαν εκεί;Πώς θα τα ανακαλύψουν οι κούνελοι του Πάσχα και τι έχουν να κερδίσουν; Τι συμβαίνει όταν η πασχαλίτσα ψάχνει να βρει μια μαύρη βούλα που ξεκόλλησε από το κόκκινο παλτό της και πως τα Λεξωτικά θα βοηθήσουν να την ξαναβρεί; Με χρώματα και με πινέλα, με ζωγραφιές και παραμύθια τα πάντα μπορούν να συμβούν την Άνοιξη στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης!

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει, αφήγηση παραμυθιού, εικαστικό εργαστήριο αλλά και πολλές εκπλήξεις, θα πραγματοποιηθεί την Μ. Τετάρτη στις 11 το πρωί και απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Α΄ και Β΄ Δημοτικού ενώ ευπρόσδεκτοι στην κατασκευή είναι και οι γονείς τους. Η δήλωση συμμετοχών είναι απαραίτητη. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εργαστήριο καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής μπορεί να επικοινωνήσει κανείς με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ι.Μ.Κ. στα τηλέφωνα 2810 283219 και 288708 (εσωτ: 106), Φανή Καμπάνη, μεταξύ 09.00-17.00 καθημερινά.

Θερινό ωράριο λειτουργίας

Το θερινό ωράριο λειτουργίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης θα ισχύει από την ερχόμενη Μ. Δευτέρα 9 Απριλίου έως και τον Οκτώβριο. Το μουσείο θα είναι ανοιχτό από Δευτέρα ως Σάββατο από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα και τις Κυριακές και αργίες θα παραμένει κλειστό.