Ολοκληρώθηκε για φέτος η ερευνητική περίοδος στην Οξύρρυγχο της Αιγύπτου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ισπανικής (καταλανικής) αποστολής που εργάζεται στο χώρο με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Josep Padró, η έρευνα φέτος έφερε στο φως μια ομάδα 1.200 ψαριών που είχαν τοποθετηθεί στη νεκρόπολη της θέσης. Συστήνεται ότι τα ψάρια αποτελούσαν τμήμα τελετουργίας, πιθανότατα μια προσφορά σε ταφή. Τόσο η χρονολόγηση της ομάδας όσο και το είδος των ψαριών πρόκειται σύντομα να ταυτοποιηθούν.

Σημαντική ήταν και μια άλλη ομάδα ευρημάτων της ρωμαϊκής περιόδου: ένα πλήρες ταφικό άγαλμα και μια κεφαλή αγάλματος που παρίσταναν γυναικείες μορφές και ένα ψηφιδωτό με γεωμετρικά μοτίβα. Τέλος, αποκαλύφθηκε μια μνημειακή οδός η οποία φαίνεται ότι πρωτοδημιουργήθηκε την περίοδο των Πτολεμαίων και οδηγούσε στο Οσίρειον της πόλης.

Η εφετινή αποστολή εργάστηκε στην Οξύρρυγχο από τις 6 Φεβρουαρίου μέχρι τις 13 Μαρτίου. Στηρίζεται από το υπουργείο Πολιτισμού της Ισπανίας, την Καταλανική Εταιρεία Αιγυπτιολογίας και το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.