Τα 35 της χρόνια γιορτάζει φέτος η Διεθνής Ημέρα των Μουσείων (18.5.2012), ο εξαιρετικά επιτυχημένος θεσμός που καθιέρωσε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) με στόχο την ανάδειξη του ρόλου των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία. Το 2011 στον εορτασμό έλαβαν μέρος σχεδόν 30.000 μουσεία από περισσότερες από 120 χώρες.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων προκήρυξε έναν πρωτότυπο φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα «Εγώ στο Μουσείο μου» (Me in my Museum).

Διαλέξτε λοιπόν το αγαπημένο σας μουσείο και φωτογραφηθείτε σε αυτό, μόνοι, με την οικογένεια ή τους φίλους σας, με βασική προϋπόθεση να είναι εμφανές στη φωτογραφία το επίσημο λογότυπο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2012. Οι φωτογραφίες πρέπει να σταλούν μέχρι τις 22 Απριλίου 2012 (e-mail: imd@icom.museum) ενώ στις 18 Μαΐου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Ο νικητής ή οι νικητές θα κερδίσουν ένα «πακέτο έκπληξη» που θα περιλαβάνει προϊόντα από τα πωλητήρια και τα βιβλιοπωλεία διαφόρων μουσείων, ενώ η φωτογραφία που θα διακριθεί θα δημοσιευθεί στο τεύχος Ιουνίου του ICOM News.

Πληροφορίες και οι όροι του διαγωνισμού στο: http://imd2012.icom.museum/