Εγκρίθηκε εχθές η συνέχιση της ανασκαφής στα Τζαννάτα του Πόρου από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

Στα Τζαννάτα, η ομάδα του κ. Αντώνη Βασιλάκη έφερε στο φως μυκηναϊκό οικισμό, ο οποίος περιέχει μνημειώδες οικοδόμημα πολύ κοντά στο γνωστό θολωτό τάφο.

Το συμβούλιο ενέκρινε το αίτημα της ΛΕ′ ΕΠΚΑ για τη «συνέχιση της ανασκαφικής έρευνας του ΥΕ οικισμού Τζαννάτων Πόρου Κεφαλληνίας, Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ως δοκιμαστικής, κατά το έτος 2012, υπό τη διεύθυνση του Αντωνίου Βασιλάκη, επίτιμου Προϊσταμένου Διεύθυνσης του ΥΠΠΟΤ».

Ο κ. Βασιλάκης δήλωσε γι’ αυτή την εξέλιξη: «Χθες ήταν μια σημαδιακή μέρα για την ανασκαφή μας στα Τζαννάτα! Στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, εγκρίθηκε η συνέχιση της ανασκαφής το 2012 με τη διεύθυνση μου. Επίσης χθες είχαμε μια ενθαρρυντική υπόσχεση για χρηματοδότηση της ανασκαφής! Με αυτά ως δεδομένα, συνεχίζομε και φέτος την προσπάθεια που αρχίσαμε το 2011 να αποκαλύψομε το μεγάλο μυκηναϊκό οικισμό, που πιθανότατα ήταν το κέντρο της επικράτειας των Κεφαλλήνων, που ο άναξ Οδυσσέας οδήγησε στην Τροία. Η προσπάθεια αυτή έρχεται να ολοκληρώσει τον αγώνα του Μάκη Μεταξά, για την μελέτη και ανάδειξη των μνημείων της Κεφαλληνίας. Τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο θα επαναλάβουμε τις εργασίες με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων, και ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων».