Την αποκατάσταση των φθορών του ιστορικού κτιρίου της Παλαιάς Βουλής, όπου στεγάζεται το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Την απόφαση έλαβε ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος.

Οι φθορές αφορούν κυρίως την αίθουσα Συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής και το κόστος των εργασιών υπολογίζεται στις 10.500 ευρώ.

«Κατά την περίοδο 1954-1956 έγιναν εργασίες αποκατάστασης των ψευδορθομαρμαρώσεων στην αίθουσα συνεδριάσεων, ωστόσο ήταν οι τελευταίες», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, Ευθυμία Παπασπύρου.

«Οι φθορές δεν δημιουργούν πρόβλημα στην επισκεψιμότητα του χώρου, αλλά θέλαμε να προχωρήσουμε στην αποκατάστασή τους, ώστε να γίνει η αίθουσα ανάλογη της σημασίας και της ιστορίας της», προσθέτει η ίδια.

Οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών, τις οποίες θα αναλάβει το προσωπικό του Εργαστηρίου Συντήρησης του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, θα αρχίσουν το καλοκαίρι και υπολογίζεται να διαρκέσουν περίπου δύο μήνες.