Μετά από την ανακοίνωση  επ΄ αόριστον αναβολής λόγω των ταραχών στην Αίγυπτο, το 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αιγυπτιολόγων θα γίνει τελικά! Τόπος διεξαγωγής η Αλεξάνδρεια και χρόνος ο Σεπτέμβριος του 2013.

Το συνέδριο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβρη (του 2012) στο Κάιρο. Οι Αιγύπτιοι διοργανωτές ετοιμάζονταν πυρετωδώς μέχρι και το ξέσπασμα της επανάστασης του Ιανουαρίου 2011, οπότε, μετά και τις συνακόλουθες ταραχές, “πάγωσαν” τα πάντα. Η Διεθνής Ένωση Αιγυπτιολόγων (International Association of Egyptologists – IAE) ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι το συνέδριο του 2012 αναβάλλεται…

Σύμφωνα όμως με νέα ανακοίνωση, η Ένωση λαμβάνοντας υπόψιν την προσπάθεια των Αιγυπτίων να ενισχύσουν τον κλάδο που υπέστη πλήγμα την τελευταία χρονιά, αποφάσισε εγκρίνει μια νέα πρόταση από πλευράς τους για διοργάνωση του συνεδρίου στην Αλεξάνδρεια, το 2013.  Με κέντρο αυτή τη φορά τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, και ειδικότερα το Κέντρο Καλλιγραφίας, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 13 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2013.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν κυκλοφορήσει λεπτομέρειες σχετικά με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής περιλήψεων εισηγήσεων. Οποιεσδήποτε πληροφορίες πάντως θα δημοσιεύονται σταδιακά στον ιστότοπο της IAE και  – μετά τη δημιουργία της – στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο συνέδριο είχε πραγματοποιηθεί στη Ρόδο το 2008.