Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Ανασκαφή
Από την ανασκαφή στο «προϊστορικό χωριό» στη θέση «Ντικιλί Τας».
- +
από Archaeology Newsroom

Το καλοκαίρι του 2012 νέα ανασκαφή στη θέση «Ντικιλί Τας»

ΙΗ′ ΕΠΚΑ, Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών και Αρχαιολογική Εταιρεία Αθηνών.

Το ερχόμενο καλοκαίρι θα συνεχιστεί το ανασκαφικό έργο στον προϊστορικό οικισμό στη θέση «Ντικιλί Τας» των Φιλίππων, όπου η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως σημαντικά ευρήματα από τη νεολιθική εποχή. Πρόκειται για έναν πανάρχαιο οικισμό γεωργών και κτηνοτρόφων, όπως πιστεύουν οι επιστήμονες, που μπορεί να προσφέρει πολύτιμες γνώσεις για την κατοίκηση της περιοχής.

Η ανασκαφή, όπως είπε στον «Καθημερινό Τύπο» η προϊσταμένη της ΙΗ′ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Μαρία Νικολαΐδου-Πατέρα, θα συνεχιστεί το καλοκαίρι του 2012, στο πλαίσιο ενός προγράμματος, στο οποίο θα συμμετέχουν η ΙΗ′ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών και η Αρχαιολογική Εταιρεία Αθηνών.

Η έρευνα, πρόσθεσε η Μ. Νικολαΐδου-Πατέρα, θα επικεντρωθεί στην παλαιότερη στρωματογραφία της τοποθεσίας. «Ο οικισμός αυτός έχει ήδη δώσει μοναδικά ευρήματα και αναμένεται να δώσει ακόμα πιο σημαντικά», σημείωσε. Να σημειώσουμε, ακόμα, ότι το περασμένο καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε έρευνα από Έλληνες, Γάλλους και Πολωνούς ερευνητές και φοιτητές, με προτεραιότητα στις εργασίες που ήταν σχετικές με τη γέννηση και την εξέλιξη της «τούμπας», καθώς και με τη συλλογή και επεξεργασία των αρχαιοβοτανικών καταλοίπων.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Καθημερινός Τύπος, http://www.k-tipos.gr/ktipos/detail.php?ID=28019 (14/01/2012)