Το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας Πάρου και Κυκλάδων καλεί φοιτητές και εθελοντές αρχαιολόγους σε μια ενδελεχή έρευνα και μελέτη στο νησί της Πάρου, στα πλαίσια ενός νέου εκπαιδευτικού προγράμματος.

Το “Paros Project” δέχεται τους συμμετέχοντες για μια περίοδο δύο εβδομάδων μεταξύ 18 και 29 Ιουνίου. Επικεντρώνεται στη μελέτη αρχαιολογικών θεμάτων που πρόκειται να αναλυθούν σε  σεμινάρια σχετικά με : α. την αρχαιολογία της Πάρου από την Προϊστορία μέχρι την ελληνιστική περίοδο (εισηγήτρια, Καθ. Ντόρα Κατσωνοπούλου), β. την αρχαία τέχνη της Πάρου με έμφαση σε Πάριους γλύπτες και εργαστήρια της αρχαϊκής, κλασικής και ελληνιστικής περιόδου (εισηγητής, Καθ. Άντριου Στιούαρτ), και γ. τον πολιτισμό της αρχαϊκής Πάρου και έναν από τους πιο σημαντικούς ποιητές της αρχαιότητας, τον Αρχίλοχο τον Πάριο (εισηγητής, Καθ. Ιωάννης Πετρόπουλος). Οι εισηγήσεις θα πραγματοποιούνται στα αγγλικά. Στα πλαίσια των σεμιναρίων προβλέπονται επίσης επισκέψεις σε μνημεία, αρχαιολογικές θέσεις, μουσεία κ.α.

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα ανέρχεται στα 650 ευρώ ( για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο) και σε 800 ευρώ (για διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο). Το ποσό υποβάλλεται σε μορφή δωρεάς και καλύπτει τη διαμονή, τη σίτιση ( δύο γεύματα την ημέρα για μία εβδομάδα), τα δίδακτρα και άλλα έξοδα του προγράμματος. Σε περίπτωση ακύρωσης του προγράμματος, τα χρήματα επιστρέφονται.

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στην Καθ. Ντόρα Κατσωνοπούλου, τηλ. +30 210 3845658, + 30 693 7026588