Δύο πίνακες, ένας εκ των οποίων έργο του Πάμπλο Πικάσο, άρπαξαν άγνωστοι στις 5 τα ξημερώματα, από την Εθνική Πινακοθήκη, στο κέντρο των Αθηνών.

Όπως έγινε γνωστό, ο ένας από τους δύο κλαπέντες πίνακες είναι έργο που φιλοτεχνήθηκε το 1934 από τον Πάμπλο Πικάσο και τον δώρισε το 1949 ένας Γαλλικός Σύλλογος στην Εθνική Πινακοθήκη.

Δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής ποιο είναι το δεύτερο έργο τέχνης, το οποίο εκτιμάται ότι έχει επίσης μεγάλη αξία.

Το χρονικό της διάρρηξης

Ο συναγερμός της Πινακοθήκης χτύπησε στις 4.52 τα ξημερώματα και ο φύλακας, που δεν είχε αντιληφθεί τίποτα μέχρι εκείνη τη στιγμή, είδε ένα άτομο να απομακρύνεται τρέχοντας από το κτίριο.

Αμέσως ερεύνησε τους χώρους και διαπίστωσε ότι λείπουν δύο πίνακες ζωγραφικής, γι’ αυτό ειδοποίησε την Αστυνομία και τους υπευθύνους.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι δράστες μπήκαν από την πίσω πλευρά του κτιρίου, παραβιάζοντας μπαλκονοπόρτα στον ημιόροφο, την οποία έριξαν μαζί με την κάσα.

Στη συνέχεια, έφτασαν στον χώρο που φυλάσσονταν τα έργα, απέσπασαν από το πλαίσιο τον καμβά δύο πινάκων. Οι δράστες επιχείρησαν να κλέψουν και τρίτο πίνακα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Η Αστυνομία έχει παραλάβει το οπτικό υλικό το οποίο και μελετά, ενώ αναμένονται δηλώσεις από την Αστυνομία και την διεύθυνση της Εθνικής Πινακοθήκης.