Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή η επίσημη έναρξη λειτουργίας του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών του ΑΠΘ.

Το Κέντρο, που είναι μοναδικό στο είδος του, έχει στόχο τη διεπιστημονικού χαρακτήρα μελέτη και προβολή του αριστοτελικού έργου, σε διεθνή κλίμακα, σε χώρους που εκτείνονται όχι μόνο στους παραδοσιακούς κλάδους της φιλοσοφίας, αλλά και σε τομείς που σχετίζονται με ένα πλήθος επιστημονικών πεδίων, όπως αυτά των ανθρωπιστικών σπουδών, των νομικών και πολιτικών επιστημών, των φυσικών και μαθηματικών επιστημών, της βιολογίας, των επιστημών υγείας και των τεχνολογικών επιστημών.

Φιλοδοξία του Κέντρου είναι να καταστεί πόλος έλξης και σημείο αναφοράς για τους Αριστοτελιστές παγκοσμίως, σε απόσταση αναπνοής από τα Στάγιρα -γενέτειρα του οικουμενικού φιλοσόφου- και τη Μίεζα, όπου δίδαξε με μαθητή τον Αλέξανδρο.

Τα μέλη του ΔΣ του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσουν για την ίδρυση και τους στόχους του και ο κ. Παπούλιας αποδέχτηκε την πρόσκληση να παραστεί στην έναρξη λειτουργίας του.

«Θέλουμε να δείξουμε τη σημασία του Αριστοτέλη όχι ως ένα μουσειακό κομμάτι, που ανήκει στο παρελθόν και το θαυμάζουμε όπως τα μουσεία, αλλά θέλουμε να δείξουμε ότι έχει μεγάλη σημασία να τον πλησιάσουμε σήμερα, να δούμε τι έχει να μας πει σήμερα», είπε η πρόεδρος του Κέντρου, καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης στο ΑΠΘ, Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Η πρόεδρος του ΔΣ, Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, θα μιλήσει με θέμα: «Αριστοτέλης ο Κορυφαίος Πανεπιστήμων Φιλόσοφος», ενώ την πανηγυρική ομιλία θα εκφωνήσει ο ομότιμος καθηγητής, Ευάγγελος Μουτσόπουλος, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.