Ο Μοχάμεντ Ιμπραήμ Άλι (Mohamed Ibrahim Aly) είναι εδώ και λίγα 24ωρα ο νέος επικεφαλής αρχαιοτήτων της Αιγύπτου. Με βαθμό υπουργού ως επικεφαλής του Υπουργείου Αρχαιοτήτων αλλά και του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, ο κ. Άλι ανακοίνωσε τα σχέδιά του για το μέλλον των αιγυπτιακών αρχαιοτήτων αλλά και όσων εργάζονται σε αυτές.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε προσλήψεις όλων των έκτακτων υπαλλήλων του SCA. Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις φάσεις, με την τελευταία να τοποθετείται μέσα στο 2012. Αυτό σημαίνει ότι 2.000 από τους 6.000 νέους αποφοίτους και ελάσσονες αρχαιολόγους που περιμένουν την πρόσληψή τους αυτή τη στιγμή στην Αίγυπτο, θα βρουν σύντομα δουλειά. Στον τομέα αυτόν λοιπόν φαίνεται να συνεχίζει στα χνάρια του προκατόχου του, Μοστάφα Αμίν, που βρέθηκε στη θέση του Γραμματέα του SCA από τις αρχές Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ο νέος ισχυρός άνδρας των αρχαιοτήτων της Αιγύπτου τόνισε ότι θα προσπαθήσει να αναδιοργανώσει τόσο τον τρόπο λειτουργίας όσο και το ανώτατο προσωπικό του SCA, εκφράζοντας την ελπίδα του να προσθέσει σε αυτό σημαντικούς ανθρώπους του πολιτισμού. Τέλος εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει το έργο των προκατόχων του όσον αφορά την οικοδόμηση και αναδιαμόρφωση μουσείων και αρχαιολογικών χώρων που βρίσκεται σε εξέλιξη (όπως το Μέγα Αιγυπτιακό Μουσείο στη Γκίζα, το Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού στη Φουστάτη και το Ελληνορωμαϊκό Μουσείο Αλεξάνδρειας).