To 16o Συμπόσιο Μεσογειακής Αρχαιολογίας με τίτλο «Identity and Connectivity» διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, το CAMNES (Center for Ancient Mediterranean and Near Eastern Studies) και την GAMA (General Association of Mediterranean Archaeology), με την υποστήριξη του Δήμου της Φλωρεντίας, του Υπουργείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς και του Osservatorio Mediterraneo.

Οι ανακοινώσεις του συνεδρίου θα καταχωριστούν σε πέντε ενότητες, ακολουθώντας χρονολογική διαδοχή από τους Προϊστορικούς έως τους Μεσαιωνικούς χρόνους: 1. Δυτική Μεσόγειος, 2. Κεντρική Μεσόγειος, 3. Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειος, 4. Εγγύς Ανατολή και Αίγυπτος, 5. Μεσογειακές αλληλεπιδράσεις. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν επίσης ανακοινώσεις που θα αφορούν την αρχαιομετρία, τη συντήρηση, διατήρηση και διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων, την αποκατάσταση μνημείων και τη μουσειολογία.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 1-3 Μαρτίου 2012 στη Φλωρεντία (Ιταλία)

Προθεσμία αποστολής περιλήψεων: έως τις 15 Ιανουαρίου 2012

Οι περιλήψεις πρέπει να είναι γραμμένες στην αγγλική γλώσσα και να μην υπερβαίνουν τους 3.000 χαρακτήρες. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο εγγραφής στη διεύθυνση www.soma2012florence.net. Απάντηση αποδοχής ή μη της περίληψης θα δίνεται εντός 15 ημερών από την ημερομηνία αποστολής της.

Τα Πρακτικά του Συνεδρίου θα δημοσιευθούν στη σειρά BAR International Series. Οι περιλήψεις των άρθρων θα αναρτηθούν στον επίσημο ιστότοπο του Συνεδρίου (www.soma2012florence.net).

Πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις παράλληλες δραστηριότητες του Συνεδρίου θα δημοσιευθούν στον ιστότοπο τον Δεκέμβριο του 2011.

Για περισσότερες πληροφορίες: URL: www.soma2012florence.net, www.unifi.it, www.camnes.org, www.genama.info. E-mail: info@soma2012florence.net