Εγκρίθηκε με υπουργική απόφαση το έργο «Ανάδειξη Κάστρου Καρύταινας» με προϋπολογισμό 1.300.000 €, αυτεπιστασία από την 25η ΕΒΑ και προβλεπόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης την 31η Δεκεμβρίου 2015.

Το έργο που θα εκτελεστεί αφορά στα εξής:

-Διαμόρφωση του μονοπατιού του κάστρου. Στο έργο προβλέπεται η διατήρηση της σημερινής χάραξης της διαδρομής, η βελτίωση τοπικά των κλίσεων και η ομοιογενής επίστρωσή της με τοπικούς πλακοειδείς σχιστόλιθους ακανόνιστου σχήματος.

– Συντήρηση και στερέωση του ναού της Παναγίας. Θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης των οικοδομικών προβλημάτων και παρεμβάσεις για την αισθητική αναβάθμιση της εικόνας του μνημείου.

– Στερέωση της οικίας Κολοκοτρώνη για την αποφυγή περαιτέρω απώλειας υλικού και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

– Στερέωση και αποκατάσταση του βυζαντινού πύργου (Ματζουρανογιάννη).

– Αποκατάσταση του πύργου της Λεβένταινας στην Καρύταινα, ο οποίος θα αξιοποιηθεί για δράσεις διδακτικού – μουσειακού χαρακτήρα.

Τέλος για την ενημέρωση των επισκεπτών και των ΑμεΑ, θα εκδοθεί αρχαιολογικός οδηγός σε έντυπη μορφή και δίγλωσσο πληροφοριακό φυλλάδιο με αναφορά στην αρχαιολογική, αρχιτεκτονική και φωτογραφική τεκμηρίωση των μνημείων και των ευρημάτων και τις εργασίες που υλοποιήθηκαν σ’ αυτά, ενώ θα τοποθετηθούν δύο ενημερωτικές πινακίδες, μία στην έναρξη του μονοπατιού του Κάστρου και μία στον αύλειο χώρο του πύργου Λεβένταινας, αλλά και πέντε επιπλέον πινακίδες στο εσωτερικό του Κάστρου σε επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος.