Την κοινότητα Τερπνής Σερρών επισκέφτηκε μετά από πολλά χρόνια η αρχαιολόγος Μαριάννα Καραμπέρη, γνωστή από τη δραστηριότητά της (τον Αύγουστο του 1993) στη θέση Παλιόκαστρο Βισαλτίας.

Στα πλαίσια της  επίσκεψής της, η κ. Καραμπέρη ξεναγήθηκε στον Πολιτιστικό σύλλογο και συαντήθηκε με το δήμαρχο Βισαλτίας κ. Δ. Καλαϊτζή, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου Τερπνής και τις προσπάθειες για τη συνέχιση των ανασκαφών. Ακολούθησε περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής όπου η απογοήτευσή της ήταν μεγάλη, αφού όχι μόνο δεν έχει γίνει τίποτε στα 18 χρόνια μετά το πέρας της ανασκαφικςή έρευνας αλλά και παντού υπήρχαν τα σημάδια της εγκατάλειψης. Ένας χώρος που, όπως η ίδια  είπε, φιλοξενεί ένα οικοδόμημα που δεν υπάρχει όμοιό του παρά μόνο στη Χαλκιδική. Επίσης, σε όλο το λόφο του Παλιόκαστρου υπάρχουν κατά την κ. Καραμπέρη πάρα πολλά αρχαιολογικά κατάλοιπα τα οποία, δυστυχώς, ήταν αδύνατο σε τέσσερις μήνες το 1993 που έγιναν οι ανασκαφές να βγουν στο φως.Τέλος, η κ. Καραμπέρη, η οποία ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως υπάλληλος της ΙΣΤ΄ΕΠΚΑ, δεσμεύθηκε να επισκεφθεί σύντομα ξανά την Τερπνή  με σκοπό περαιτέρω συναντήσεις με αρμόδιους για τον πολιτισμό φορείς του νομού Σερρών όπου θα καθοριστούν ενέργειες μέριμνας για το Παλιόκαστρο.

Η τοπική κοινότητα ελπίζει ότι, με τη θετική διάθεση του δημάρχου, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας και τη σύμφωνη γνώμη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών θα έλθουν κάποια στιγμή στο φως περισσότεροι  θησαυροί του Παλιοκάστρου και ο χώρος θα καταστεί επισκέψιμος.