Την ευκαιρία να κάνουμε την Κυριακή μας διαφορετική και τη μέρα μας να αξίζει, μας δίνει η 1η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου. Η σπουδαία αυτή δυνατότητα μας προσφέρεται μέσω της συνέχισης του προγράμματος των δωρεάν ξεναγήσεων στα ενετικά τείχη του Ηρακλείου.

Οι συμπολίτες που επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τα τείχη της πόλης… Να μάθουν την ιστορία τους… Να δουν εκ των… έσω τις πύλες και τις στοές τους… Οι συμπολίτες αυτοί δεν έχουν παρά να δηλώσουν συμμετοχή στην ξενάγηση της Κυριακής. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί με αφετηρία την Πύλη του Αγίου Γεωργίου (είσοδος από Λεωφ. Ικάρου δίπλα στο Δημοτικό Πάρκινγκ) στις 11 το πρωί.

Η διάρκεια της ξενάγησης θα είναι περίπου δύο ώρες και προσφέρεται από την κ. Γεωργία Ηλιάκη, αρχιτέκτονα, Προϊσταμένη του Τμήματος Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού. Θα περιλαμβάνει επίσκεψη στις Πύλες Αγίου Γεωργίου, Βιτούρι, Μακάσι και Βηθλεέμ, τις οποίες οι Υπηρεσίες του Δήμου θα ανοίξουν την Κυριακή ειδικά για την ξενάγηση.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου κ. Ελένη Κλειδά: “Σκοπός της δράσης αυτής είναι οι πολίτες του Ηρακλείου να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα Ενετικά Τείχη, που αποτελούν το μεγαλύτερο οχυρωματικό έργο της Μεσογείου, τη συναρπαστική ιστορία τους καθώς και το πλούσιο εκθεσιακό υλικό που περιέχουν οι Πύλες και οι Στοές τους”.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 2810-390108 και 2810-390114 μέχρι μεθαύριο Παρασκευή 18 Νοεμβρίου και κατά τις ώρες 8 το πρωί με 3.30 το μεσημέρι.