Το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, θα είναι πιλοτικά ανοικτό για το κοινό τις Κυριακές, από τις 13 Νοεμβρίου έως και τις 18 Δεκεμβρίου.

Το Μουσείο, με τη μακρά ιστορία του, φιλοξενεί και εκθέτει μοναδικούς παλαιοντολογικούς θησαυρούς από την Ελλάδα, απολιθώματα της χλωρίδας και της πανίδας, καθώς και ορισμένα πολύτιμα εκθέματα προερχόμενα από το εξωτερικό. Ανάμεσά τους, είναι τα απολιθώματα και οι αναπαραστάσεις του νάνου ελέφαντα της Τήλου, του κρητικού ελαφιού, του νάνου ιπποπόταμου της Κρήτης και της Κύπρου, του γιγαντιαίου ποντικού της Κρήτης και της κρητικής ενυδρίδας.

Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις παλαιοντολογικές ανασκαφές, να δουν όσα βλέπουν οι επιστήμονες όταν σκύβουν πάνω από ένα μικροσκόπιο, να θαυμάσουν και να αγγίξουν μοναδικά ευρήματα, που μας επιτρέπουν να γνωρίσουμε τη ζωή που υπήρχε στο παρελθόν εδώ και εκατοντάδες ή δεκάδες εκατομμύρια χρόνια.

Η ιστορία του Μουσείου ξεκίνησε το 1858 με τη δωρεά των συλλογών της Φυσιογραφικής Εταιρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σταδιακά, οι συλλογές του Μουσείου αυξήθηκαν σημαντικά, χάρη στις πολλές δωρεές, τις αγορές αλλά και τη συλλογή υλικού κατά τη διάρκεια επιστημονικών αποστολών στην Ελλάδα. Το 2002, υπήρξε μια πλήρης ανανέωση της έκθεσης, που πλέον παρουσιάζει τα απολιθώματα της πανίδας και χλωρίδας της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 εκατομμυρίων ετών.

Πληροφορίες

Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας, είσοδος από τη κεντρική πύλη της Πανεπιστημιούπολης επί της οδού Ούλωφ Πάλμε. Ανοικτό από τις 13 Νοεμβρίου έως και τις 18 Δεκεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: 10.00-13.00. Γενική είσοδος: 2 ευρώ.