Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού Θεσσαλονίκης επαναλαμβάνει την πρωτότυπη δράση με τίτλο «Διανυκτέρευση στο Μουσείο», το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου σε 10 μουσεία. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κατά το οποίο τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους των μουσείων και θα απασχοληθούν με εκπαιδευτικά προγράμματα από εξειδικευμένο προσωπικό.

Το πρόγραμμα ξεκινάει την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Τα παιδιά θα υποδεχθεί η εκπαιδευτική ομάδα του Ολυμπιακού Μουσείου στις 19:00 ξεναγώντας τα στους χώρους, ενώ μετά την τακτοποίηση των προσωπικών αντικειμένων οι μικροί επισκέπτες θα γνωρίσουν, παίζοντας, τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τους αρχαίους έως τη σύγχρονη αναβίωσή τους. Στις 20:30 τα παιδιά θα φροντίσουν για το βραδινό τους φτιάχνοντας τις δικές τους πίτσες στο εργαστήριο «Παιδικής Μαγειρικής και Διατροφής», υπό την καθοδήγηση του σεφ του μουσείου.

Στις 21:00 ακολουθεί η εμπειρία της «Επιστήμης των Αθλημάτων» με διαδραστικά μηχανήματα μέτρησης σωματομετρικών χαρακτηριστικών και ατομικών ικανοτήτων. Στις 22:00, αφού τα παιδιά γευτούν τις ατομικές τους δημιουργίες, η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου θα εξιστορήσει την ωραιότερη προσωπική της ιστορία με φόντο τα αντικείμενά της που φιλοξενούνται στην έκθεση των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα πραγματοποιηθεί προβολή με τις μεγάλες στιγμές της Β. Πατουλίδου ενώ μετά θα ακολουθήσει η εξιστόρηση της αθλητικής της διαδρομής.

Η παραλαβή των παιδιών από τους γονείς τους θα πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα στις 08:00, και αφού το μουσείο θα έχει φροντίσει για το πρωινό τους.

Και έπεται συνέχεια

Τα μουσεία που θα ακολουθήσουν αυτό το πρωτότυπο πρόγραμμα είναι τα εξής:

04/11 Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

18/11 Αρχαιολογικό Μουσείο

18/11 Πολεμικό Μουσείο

18/11 Μουσείο των Σιδηροδρόμων

02/12 Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

02/12 Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο

02/12 Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

16/12 Μουσείο Φωτογραφίας

16/12 Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Τα παιδιά που θα πάρουν μέρος πρέπει να είναι από 8 έως 12 ετών. Το πρόγραμμα θα ξεκινά στις 19.00 και θα τελειώνει την επόμενη μέρα το πρωί. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, θα προσφερθούν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στα παιδιά, βραδινά σνακ και πρωινό, οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους: υπνόσακο, μαξιλάρι, φακό, παντόφλες, ζεστά και άνετα ρούχα.

Οι γονείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και θα υπογράψουν Υπεύθυνη Δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους στην πολιτιστική δράση. Τη βοήθεια και την υποστήριξη, κατά την διάρκεια της βραδιάς θα παρέχει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη με τους βρεφονηπιοκόμους και νηπιαγωγούς των Παιδικών Σταθμών καθώς και την Ομάδα Διάσωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δηλώσεις συμμετοχής

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, στο τηλέφωνο 2310 280328, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Δράσεις 04/11: από 31/10 έως 03/11

Δράσεις 18/11: από 14/11 έως 17/11

Δράσεις 02/12: από 28/11 έως 01/12

Δράσεις 16/12: από 12/12 έως 15/12