Hμερίδα με θέμα «Το Φως των Μύθων» διοργανώνουν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, στο πλαίσιο των εκθέσεων με το γενικό τίτλο «Έργα τέχνη από το Λούβρο στη Θεσσαλονίκη» που φιλοξενούνται στα μουσεία της «Κίνησης των 5 Μουσείων Θεσσαλονίκης» (12 Οκτωβρίου 2012 – 27 Ιανουαρίου 2013).

Ομιλητές θα είναι διευθυντές των μουσείων που συμμετέχουν στις εκθέσεις, επιμελητές των εκθέσεων και ειδικοί επιστήμονες και οι εισηγήσεις θα αφορούν στη διαχρονικότητα των ελληνικών μύθων και ιδιαίτερα στην απήχησή τους και στην επίδραση που άσκησαν στο Γαλλικό Διαφωτισμό.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 (09:00-15:00), στην αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος» του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και θα μεταδίδεται απευθείας στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας www.livemedia.gr.

Στην «Κίνηση των 5 Μουσείων Θεσσαλονίκης» συμμετέχουν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Η είσοδος στην ημερίδα θα είναι ελεύθερη.