Για συμμετοχή των αρχαιολόγων στη διήμερη απεργιακή κινητοποίηση που διεξάγεται σήμερα και αύριο κάλεσε ο Σύλλογος Ελλήνων αρχαιολόγων.

Σε χτεσινή ανακοίνωση, ο ΣΕΑ καλεί όλα του τα μέλη να  συμμετέχουν ενεργά στη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτωβρίου “για να μην ψηφιστεί το Πολυνομοσχέδιο της φτώχειας, της εφεδρείας και της διάλυσης του Δημόσιου Τομέα και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας”. Τα μέλη επίσης καλούνται να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος:

Για την Αθήνα υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10.30πμ στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στις 9.00πμ Όθωνος και Αμαλίας στο Σύνταγμα στην περικύκλωση της Βουλής στην οποία καλούν πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες.

Σύμφωνα με τη συνδικαλιστική νομοθεσία (Ν. 1264/82, Ν. 2224/94 και τις λοιπές διατάξεις), ορίζεται προσωπικό ασφαλείας όσο είναι απαραίτητο αποκλειστικά για την ασφάλεια των κτηρίων και των αρχαιοτήτων και όχι για τη λειτουργία της υπηρεσίας. Το προσωπικό ασφαλείας μετά το πέρας της απεργίας καταθέτει το ημερομίσθιο του στο Απεργιακό Ταμείο του ΣΕΑ και θεωρείται ότι συμμετέχει στην απεργία. Τα μέλη του προσωπικού οφείλουν, τέλος, να στείλουν αυθημερόν τον αριθμό των απεργών αρχαιολόγων στα γραφεία του ΣΕΑ για ενημέρωση του Συλλόγου.