Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Parallaxi διοργανώνουν διαγωνισμό φωτογραφίας με τον γενικό τίτλο «Μέση Ανατολή: άνθρωποι και μνημεία», καλώντας τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, και όχι μόνο, να δημιουργήσουν μία δική τους φωτογραφική έκθεση με βάση το φωτογραφικό υλικό των ταξιδιών τους στη Μέση Ανατολή.

Ο στόχος είναι να αποτυπωθούν από το φακό μη επαγγελματιών φωτογράφων σκηνές στις οποίες συμβιούν και αλληλεπιδρούν άνθρωποι και μνημεία στις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Οι φωτογραφίες θα κριθούν από επιτροπή που αποτελείται από τους: Κύα Τζήμου, αρχισυντάκτρια της Parallaxi, Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Λιάνα Στεφανή, προϊσταμένη τμήματος μουσειογραφικών μελετών και καλλιτεχνικού σχεδιασμού εκθέσεων του ΑΜΘ, Ορέστη Κουράκη, φωτογράφο, Φανή Σαρρή, φωτογράφο.

Οι φωτογραφίες των νικητών θα συγκροτήσουν μία έκθεση φωτογραφίας που θα φιλοξενηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στα μέσα Δεκεμβρίου 2011 και θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα www.parallaximag.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις συμμετοχές τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση photocontest.arch.museum@gmail.com (οι φωτογραφίες να είναι jpg υψηλής ανάλυσης, με όνομα, επίθετο και στοιχεία επικοινωνίας).

Τελευταία ημερομηνία υποβολής φωτογραφιών: 14 Νοεμβρίου 2011.