Οι Δελφοί ετοιμάζονται για να φιλοξενήσουν το επόμενο Σαββατοκύριακο, 10 και 11 Σεπτεμβρίου, την 4η Γενική Συνέλευση του «Διαζώματος». Πρόκειται για  το σωματείο που ιδρύθηκε πριν από λίγα χρόνια, χάρη σε μια ιδέα του Σταύρου Μπένου την οποία αγκάλιασαν σημαντικές προσωπικότητες, με στόχο την προστασία και την ανάδειξη των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης της Ελλάδας.

Κατά την προηγούμενη χρονιά, το «Διάζωμα» έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του σε όλη τη χώρα, με ενδιαφέρουσες όσο και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες και δράσεις.

Για την 4η Συνέλευση τα μέλη του ετοίμασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα στο οποίο περιλαμβάνονται εισηγήσεις από καταξιωμένους επιστήμονες και ερευνητές. Οι εργασίες της Συνέλευσης θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του αρχαίου θεάτρου των Δελφών, το Σάββατο, ενώ την Κυριακή στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Χώρου «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών από την Προϊσταμένη της Ι′ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κα Νάνσυ Ψάλτη και την πρώην Έφορο των Δελφών κα Ροζίνα Κολώνια.