Πράσινο φως δόθηκε στην αξιοποίηση του χώρου του παλιού τελωνείου της πόλης των Χανίων ως χώρου πολιτισμού. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση, εγκρίθηκε με υπογραφή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γ. Ραγκούση  η προσθήκη των πρόσθετων όρων στη διακήρυξη του έργου «Αποκατάσταση και Διαρρύθμιση του κτιρίου του παλαιού τελωνείου για τη δημιουργία κέντρου πολλαπλών πολιτιστικών δραστηριοτήτων».Έτσι, έγινε ένα ακόμα βήμα για την δημιουργία κέντρου πολλαπλών πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο χώρο, που βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης των Χανίων.

«Η θετική αυτή εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα των συναντήσεων που είχε κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Γιάννη Οικονομίδη και εν συνεχεία με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση, κατά την οποία ο κ. Σκουλάκης ζήτησε και πήρε “χέρι – χέρι” την υπογραφή της παραπάνω απόφασης», τονίζεται στην ανακοίνωση του δήμου Χανίων.

Mε βάση τον προγραμματισμό που υπάρχει, ο δήμος Χανίων, θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στη δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου, προϋπολογισμού 7.600.000 ευρώ, με σκοπό την αποκατάσταση του κτιρίου του παλαιού τελωνείου (το οποίο έχει κηρυχθεί Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο, με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού) και την κατάλληλη διαμόρφωσή του, ώστε να αποτελέσει ένα σύγχρονο κέντρο πολλαπλών πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Η διαδικασία προβλέπει την αποστολή των τευχών δημοπράτησης- τα οποία συντάχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου – μαζί με τη μελέτη του έργου στο περιφερειακό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων για έγκριση καθώς και η αποστολή της διακήρυξης του έργου για έλεγχο στη Μονάδα Παρακολούθησης Δημοσίων Συμβάσεων ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει η δημοπράτηση.