Γερά κρατάει η βαθμιδωτή πυραμίδα του φαραώ Ζόζερ στη Σακάρα της Αιγύπτου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο νέος Γενικός Γραμματέας του ανώτατου αιγυπτιακού αρχαιολογικού φορέα, Μοχάμεντ Αμπντ Ελ Φατάχ επισκέφτηκε πρόσφατα το χώρο της πυραμίδας, όπου πραγματοποιούνται εργασίες αναστήλωσης. Τον κ. Αμπντ Ελ Φατάχ συνόδεψε ο στρατηγός Μοχάμεντ Ελ Σέιχα, επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων.  Κατά την επίσκεψη πραγματοποιήθηκε αυτοψία στα έργα αναστήλωσης, από την οποία προέκυψε ότι  δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας για το μνημείο που διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση. Εντούτοις θα πρέπει τα έργα να προχωρήσουν λόγω της ιστορικής σημασίας της πυραμίδας, η οποία είναι η αρχαιότερη της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Χασάν Φάχμι, σύμβουλο στο έργο, η αναστήλωση πρόκειται να ενισχύσει σπασμένες ή διαβρωμένες πέτρες και θα βελτιώσει την πρόσοψη της πυραμίδας. Μέχρι τώρα οι εργασίες επικεντρώνονται στο εσωτερικό του μνημείου από όπου αφαιρείται το χώμα που μέχρι σήμερα έφρασσε διόδους αλλά και σκέπαζε σημαντικές κατασκευές – όπως το φρέαρ με τη σαρκοφάγο στον ταφικό θάλαμο – ενώ ενισχύεται και η στήριξη στις οροφές των περασμάτων.