Τέσσερα αρχαία πήλινα αντικείμενα, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις χρονολογούνται στον 3ο και 4ο αι. π.Χ., είχε στην κατοχή του ένας 24χρονος Έλληνας που συνελήφθη στη Γραμμενίτσα Άρτας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ηχώ της Άρτας».

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 24χρονου, βρέθηκαν ένας πήλινος μελαμβαφής σκύφος, θραυσμένος στις λαβές, ύψους 6,7 εκ. και διαμέτρου 5,6 εκ., θραύσμα πήλινου ανάγλυφου πλακιδίου με παράσταση ανδρικής μορφής κατά το ήμισυ, μήκους 11,5 εκ., τμήμα πήλινου λύχνου με καστανέρυθρο χρώμα, συνολικού μήκους 9,4 εκ. και διαμέτρου 7,4 εκ., καθώς και θραύσμα πήλινου ανάγλυφου πλακιδίου με παράσταση ανδρικής μορφής σε νεκρόδειπνο, μήκους 13,5 εκ. και πλάτους 8 εκ.

Τα αντικείμενα κατασχέθηκαν και εξετάστηκαν από αρχαιολόγο της ΛΓ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-Άρτας, η οποία γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στο νόμο «περί αρχαιοτήτων και προστασίας της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς» και εκτιμώνται χρονολογικά στους κλασικούς-ελληνιστικούς χρόνους.

Η έρευνα θα συνεχιστεί προκειμένου να εξακριβωθεί η προέλευση των αντικειμένων και να ελεγχθεί η πιθανότητα δράσης κυκλώματος αρχαιοκαπήλων στην περιοχή.