Μια πολύτιμη εμπειρία θα μπορούν να έχουν τις επόμενες μέρες οι επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής. Συγκεκριμένα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πώς ένα ντόπιο «πολύτιμο» υλικό, όπως το μάρμαρο, μεταμορφώνεται σε έργο τέχνης, εμπνευσμένο μάλιστα από τις αρχαιότητες του Μουσείου και των Αρχαιολογικών χώρων της Αιανής.

Αυτός είναι και ο λόγος που το φετινό Εργαστήριο-Συμπόσιο που οργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από τη Λ′ ΕΠΚΑ και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, έχει και τον τίτλο «Με αφορμή το παρελθόν – Σύγχρονα εικαστικά έργα».

Οι καλλιτέχνες-δημιουργοί έχουν ήδη ξεκινήσει να λαξεύουν το μάρμαρο και να χρωματίζουν τους καμβάδες τους. Θα εργάζονται καθημερινά έως και τις 22 Ιουλίου, οπότε και θα γίνει η παρουσίαση των έργων. Στο διάστημα αυτό ο χώρος θα είναι συνεχώς ανοικτός κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες για το κοινό. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τους καλλιτέχνες κατά την εργασία τους και να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες των έργων από τους ίδιους τους δημιουργούς.

Στο Εργαστήριο-Συμπόσιο Γλυπτικής συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ορέστης Διαμάντης, Φίλιππος Καλαμάρας, Θάνος Καρώνης, Βασιλική Κυριάκη, Θωμάς Μακινατζής, Δήμητρα Ξενάκη, Κωνσταντίνος Παλιάν, Ζωή Σεϊτάνη, Χρύσα Σταύρεβα, Αλεξάνδρα Τσίτσιντα. Στη φετινή οργάνωση συμμετέχει και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου, ο τοπικός ψηφιδογράφος Γρηγόρης Τζαναμπέτης θα συνεχίσει να εκπαιδεύει τους μικρούς μαθητές στην τέχνη του ψηφιδωτού.