Οι μεταπτυχιακοί σπουδαστές της πολιτιστικής ένωσης Rodopis σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, το Τμήμα Φιλοσοφίας Ιστορίας και Πολιτιστικήw Κληρονομιάς καθώς και τη Φιλοσοφική  Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Τρέντο ανακοινώνουν τη διεξαγωγή σειράς σεμιναρίων ανθρωπιστικών επιστημών. Πρόκειται για έξι σεμινάρια, τρία από τα οποία θα πραγματοποιηθούν στη Μπολόνια (Alma Mater Studiorum – Universita di Bologna) και τα υπόλοιπα τρία στο Τρέντο (Universita degli Studi di Trento). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη του 2011.

Στα πλαίσια των σεμιναριακών μαθημάτων  προσκαλούν ομιλητές καθώς και ακροατές με αντικείμενο έρευνας τις ανθρωπιστικές σπουδές. Δεκτά για παρουσίαση γίνονται θέματα των επιμέρους κατευθύνσεων: αρχαία ιστορία, φιλολογία, αρχαιολογία, νομισματική, παπυρολογία, επιγραφική, ιστορία της τέχνης, ανθρωπολογία, κοινωνιολογία, Βυζαντινές σπουδές.

Οι ενδιαφερόμενοι να παρουσιάσουν έργο τους καλούνται να αποστείλουν σχετικές περιλήψεις 200-250 λέξεων στην Viola Gheller  viola.gheller@lett.unitn.it. μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2011.

Ταχυδρομική διεύθυνση επικοινωνίας:

Viola Gheller

PhD student – Scuola di Dottorato in Studi Umanistici

Dipartimento di Filosofia, Storia e Beni Culturali
Università degli Studi di Trento
piazza Venezia 41, I-38100 Trento (Italy)