Επιπτώσεις και στη λειτουργία της ομαλής τουριστικής κίνησης είχε η χθεσινή, πρώτη ημέρα, της 48ωρης απεργίας ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Η Ακρόπολη, η Αρχαία Αγορά και οι βασικοί αρχαιολογικοί χώροι λειτούργησαν ομαλά, καθώς και το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου το προσωπικό προσήλθε κανονικά. Δεν συνέβη το ίδιο, όμως, με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ούτε και με το Βυζαντινό.

Το πρώτο μουσείο της χώρας, το Εθνικό Αρχαιολογικό, παρέμεινε χθες κλειστό, κατάσταση που (έως χθες τουλάχιστον) προβλέπεται να επαναληφθεί και σήμερα. Στο Βυζαντικό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, η κατάσταση ήταν ελαφρώς διαφοροποιημένη. Σε τηλεφωνική επικοινωνία πληροφορθήκαμε ότι είναι ανοικτό κατά «30%». Σε ερώτηση αν δηλαδή μπορεί να έρθει ένας τουρίστας να το επισκεφθεί, η απάντηση που λάβαμε ήταν «και να έρθει δεν θα μπορεί να δει κάτι σημαντικό». Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ακούσαμε την απάντηση ότι «είμαστε κλειστά» και «κλειστά θα παραμείνουμε και αύριο» (σ. σ. σήμερα).

Η ανωμαλία στη λειτουργία των βασικών τουριστικών υποδομών της πρωτεύουσας, σε συνδυασμό με την απεργία στο λιμάνι του Πειραιά, και μάλιστα στην αρχή μιας «δυναμικής» τουριστικής περιόδου, έχει δυστυχώς απογοητευτικές συνέπειες για τη διεθνή προβολή της Αθήνας. Η λειτουργία των κρατικών μουσείων εναπόκειται και σήμερα στην προσέλευση η μη του προσωπικού.