Από τις 8 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα θα παραμείνει ανοιχτό την Τετάρτη 18 Μαΐου το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζοντας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων. Η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη, ενώ τις ίδιες ώρες θα λειτουργήσουν το εστιατόριο και τα πωλητήρια.

Από την ίδια μέρα, το Μουσείο θα προσφέρει ανανεωμένη πληροφόρηση στους επισκέπτες του. Εκτός από τις νέες πινακίδες των εκθεμάτων, 25 μεγάλοι γυάλινοι πίνακες θα σηματοδοτούν εποχές και ενότητες, δίνοντας ιστορικά στοιχεία, επισημαίνοντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά περιόδων και υπογραμμίζοντας το ρόλο των έργων της αρχαίας τέχνης στις τότε κοινωνίες. Δύο επιπλέον μεγάλες πινακίδες θα παρουσιάζουν: α) τα υλικά των γλυπτών και τα εργαλεία επεξεργασίας τους, β) τα χρώματα των γλυπτών, δείγματα ορυκτών χρωμάτων και δοκιμές σε μάρμαρο.

Παράλληλα, θα αρχίσει η εφαρμογή ενός νέου προγράμματος για την ανάδειξη των πολύτιμων επιγραφών του Μουσείου και την εξοικείωση των επισκεπτών με την ανάγνωση και την κατανόησή τους.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στις 8:30 μ.μ., το Μουσείο θα φιλοξενήσει στο προαύλιό του τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, η οποία θα παρουσιάσει έργα Beethoven, Musorgsky, Fauré και Borodin με σολίστα πιάνου τον Δ. Βεζύρογλου. Θα μετάσχει και η Μικτή Χορωδία του Δήμου του Στ. Μπερή. Τη συμφωνική ορχήστρα θα διευθύνει ο Ε. Καλκάνης.