Ο ιδρυτής της φίρμας Tod΄s, που κατασκευάζει δερμάτινα παπούτσια και τσάντες, δήλωσε ότι θα αναλάβει τα έξοδα για την αναστήλωση του Κολοσσαίου.
Όπως αναφέρει το BBC, οι Ιταλοί αξιωματούχοι αποδέχθηκαν την πρόταση του επιχειρηματία Ντιέγκο Ντελά Βάλε για την αποκατάσταση του μνημείου.
Τελείωσε ο εφιάλτης, δήλωσε ο δήμαρχος της Ρώμης, μόλις έμαθε ότι βρέθηκαν τα κονδύλια για το Κολοσσαίο.
Τα αναστηλωτικά έργα, το ύψος των οποίων φτάνει τα 25 εκατ. ευρώ, θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2011 και αναμένεται να διαρκέσουν δύομισι χρόνια.
«Ένα μνημείο που αντιπροσωπεύει την Ιταλία σε όλο τον κόσμο πρέπει να συντηρηθεί και μια εταιρεία που αντιπροσωπεύει το «Made in Italy» βγήκε μπροστά και είπε: Αν μας χρειάζεστε, είμαστε εδώ» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ντιέγκο Ντελά Βάλε, ιδρυτής της εταιρείας Tod΄s.
Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα να συμβάλουν στην συγκέντρωση των απαιτούμενων πόρων και άλλες επιχειρήσεις.

Η ρωμαϊκή αρένα χρονολογείται από το 80 μΧ και προσελκύει περί τα έξι εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Η φθορά του χρόνου, η ατμοσφαιρική μόλυνση και οι δονήσεις της γραμμής του μετρό που περνά ακριβώς από κάτω έχουν επιδεινώσει την κατάστασή του.
Το μνημείο θα είναι ανοιχτό στη διάρκεια των εργασιών, ενώ ο Ντελά Βάλε διαβεβαίωσε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τον χώρο για διαφήμιση των προϊόντων του.
«Δεν θα βάλω παπούτσια Tod΄s στο Κολοσσαίο» είπε.

Πηγή: in.gr, 22/1/11