Όταν η ανεμπόδιστη διάδοση της γνώσης, καταστατική αρχή της Αρχαιολογίας, συνάντησε τις νέες τεχνολογίες, το περιοδικό άδραξε την ευκαιρία για να πραγματοποιήσει ένα «άνοιγμα» στο κοινό του, παρέχοντας δωρεάν όλα τα άρθρα που έχει δημοσιεύσει — με εξαίρεση όσα περιέχονται στα τέσσερα τελευταία του τεύχη.
Σε μορφή PDF, τα άρθρα είναι εύκολα και γρήγορα προσβάσιμα σε ερευνητές, φοιτητές ή φιλομαθείς αναγνώστες που επιθυμούν να τα διαβάσουν ή και να τα εκτυπώσουν.

Την προσφορά ολοκληρώνουν περιεκτικές περιλήψεις που συνοδεύονται από μια επιλεγμένη εικόνα. Δίνεται έτσι στον αναγνώστη η δυνατότητα, προτού «ανοίξει» ένα άρθρο, να διαπιστώσει με μια ματιά αν αυτό εμπίπτει στα ενδιαφέροντά του.
Στην ολοκληρωμένη αυτή μορφή προσφέρονται τα πρόσφατα τεύχη, από το 99 και εξής, ενώ σταδιακά ενσωματώνονται οι περιλήψεις παλαιότερων άρθρων. Ήδη έχουν συμπληρωθεί (Οκτώβριος 2010) τα τεύχη 1-40 και 66-69.

Αθόρυβα και συστηματικά, η «Αρχαιολογία» εργάζεται για τη δημιουργία ιστότοπου στην αγγλική γλώσσα. Έκπληξη που σας επιφυλάσσουμε!

Περιηγήτριες και περιηγητές του ιστότοπου της «Αρχαιολογίας», σας καλοδεχόμαστε και σας ευχόμαστε … «Καλή ανάγνωση!»