Η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε. Μπορεί να περιμέναμε το ίδιο το Μουσείο να είναι ωραίο, αλλά για το εστιατόριο διατηρούσαμε τις επιφυλάξεις μας. Ποιος να μας κακολογήσει για την εμπειρία που κουβαλάμε από ανάλογους χώρους; Ακόμα και η ίδια η λέξη «αναψυκτήριο» προκαλεί αρνητικούς συνειρμούς. Όμως, τι ευχάριστη διάψευση επιφύλασσε για όλους το εστιατόριο του νέου Μουσείου Ακρόπολης! Πόσα ρεπορτάζ, πόσες λέξεις γράφτηκαν για την ποιότητα των προϊόντων (αυτό το αυγοτάραχο Αιτωλικού κυριολεκτικά υμνήθηκε!) και για το γελαστό και αποτελεσματικό προσωπικό – με τι χαρά και αυτοπεποίθηση προτείναμε ετούτο εδώ τον χώρο στους φίλους μας από το εξωτερικό. Όλα τα ωραία, όμως, διαρκούν λίγο: Δημοσιεύθηκε προκήρυξη διαγωνισμού για την «παραχώρηση υπηρεσιών λειτουργίας του εστιατορίου και του αναψυκτηρίου του Μουσείου Ακρόπολης»…
Το εστιατόριο έπεσε θύμα των γενικότερων ανακατατάξεων που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στο δημόσιο τομέα, το τελευταίο πιόνι σ’ ένα ντόμινο εξελίξεων, οι οποίες δεν σχετίζονταν με τον γνωστό και κατά κοινή ομολογία πολύ καλό τρόπο λειτουργίας του. Ναι, το εστιατόριο ήταν «δημόσιο». Τον χώρο λειτουργούσε ο Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (ΟΠΕΠ), του υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος όμως μετά 10 χρόνια ζωής, σήμερα τελεί υπό λύση και εκκαθάριση. Ο Οργανισμός απασχολούσε συμβασιούχους, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν σήμερα 30/9 και δεν πρόκειται να ανανεωθούν.
Έτσι, σήμερα είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του «αναψυκτηρίου» του Μουσείου Ακρόπολης στη γνωστή του μορφή. Σύμφωνα με πληροφορίες, έως ότου λήξει ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός, στις 20/10/10, το εστιατόριο θα λειτουργεί υπό προσωρινό ανάδοχο, μια γνωστή εταιρεία catering.

Πηγή: Καθημερινή, Λ. Γιάνναρου, 30/9/10