Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης σε συνεργασία με οκτώ παγκοσμίου φήμης ακαδημαϊκά ιδρύματα (Ακαδημία Αθηνών, Accademia dei Lincei, Austrian Academy of Sciences, German Archaeological Institute, Institut de France, Harvard University’s Center for Hellenic Studies, University of Oxford και University of Stanford) διοργανώνει τους Διαλόγους των Αθηνών, ένα διεθνές συνέδριο για τον ελληνικό πολιτισμό και τον ρόλο του στην σύγχρονη κοινωνία.
Το συνέδριο θα αποτελέσει την εναρκτήρια εκδήλωση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, ένα νέο πολιτιστικό χώρο του Ιδρύματος Ωνάση.

Κορυφαίοι στοχαστές, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και διανοούμενοι από όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν στην Αθήνα από τις 24 έως τις 27 Νοεμβρίου 2010 για να συζητήσουν δημόσια, να επιχειρηματολογήσουν και να ανοίξουν νέους δρόμους σκέψης σε ζητήματα παγκοσμίου και διαχρονικού ενδιαφέροντος, όπως:
– Ταυτότητα και Ετερότητα
– Ιστορία και Ιστορίες
– Λόγος και Τέχνη
– Δημοκρατία και Πολιτεία
– Επιστήμη και Ηθική
– Ποιότητα Ζωής.
Το συνέδριο έχει στόχο να διερευνήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος μέσα από το πρίσμα της ελληνικής σκέψης, όπως αυτή διατυπώθηκε ανά τους αιώνες, αλλά και να διερευνήσει την δυνατότητα αυτής της κληρονομιάς να λειτουργήσει ως πηγή για την αναζήτηση λύσεων στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα και σε αυτές που αναπόφευκτα θα αντιμετωπίσει στο μέλλον.

Η συμμετοχή στο συνέδριο γίνεται μόνο με πρόσκληση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως τις 15 Οκτωβρίου 2010.
Κόστος συμμετοχής στο Συνέδριο: 300 ευρώ.
Η συμμετοχή για φοιτητές είναι δωρεάν.

Πληροφορίες
E-mail: info@athensdialogues.org
Δικτυακός τόπος: www.athensdialogues.org