Το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας (ΤΠΤΕ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Πολιτισμική Πληροφορική και Επικοινωνία», το οποίο οδηγεί σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στην «Πολιτισμική Πληροφορική» (MSc in Cultural Informatics), με δυο (2) κατευθύνσεις:
– Μουσειολογία
– Σχεδιασμός Ψηφιακών Πολιτιστικών Προϊόντων.

Σκοπός του Π.Μ.Σ. είναι η κατάρτιση επιστημόνων και ερευνητών υψηλής ειδίκευσης στις εφαρμογές της Πληροφορικής στο χώρο του Πολιτισμού, της Μουσειολογίας και του Σχεδιασμού Ψηφιακών Πολιτιστικών Προϊόντων.
Στο ΠΜΣ μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα πτυχιούχοι ή τελειόφοιτοι Α.Ε.Ι. τεχνολογικής και θετικής κατεύθυνσης ή ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι των αντίστοιχων τμημάτων Τ.Ε.Ι.
Το ακαδημαϊκό έτος 2010-11 θα εισαχθούν στο ΠΜΣ έως σαράντα (40) μεταπτυχιακοί φοιτητές συνολικά και στις δύο κατευθύνσεις.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να υποβληθούν ή να αποσταλούν στη Γραμματεία του ΠΜΣ μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2010:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας – ΠΜΣ «Πολιτισμική Πληροφορική και Επικοινωνία», Χαριλάου Τρικούπη και Φάωνος, 81100 Μυτιλήνη.

Πληροφορίες
Tηλ. 22510 36607, fax: 22510 36609 (Χ. Βαρκαράκη)
e-mail: cvark@aegean.gr

Πρόσκληση, αίτηση υποψηφιότητας και ύλη των εξετάσεων στη διεύθυνση: www.ct.aegean.gr/el/metaptyxiakesspoudes