Tο Διατμηματικό Πρόγραμμα Mεταπτυχιακών Σπουδών της Πολυτεχνικής Σχολής του Aριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οργανώνει σεμινάριο με θέμα «Αποκατάσταση οθωμανικών μνημείων», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 26-28 Φεβρουαρίου 2010 στη Θεσσαλονίκη (Αμφιθέατρο «Παναγής Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής).
Το θέμα είναι πολυδιάστατο και διεπιστημονικό και έχει ως ένα βαθμό κοινά προβλήματα με τα μνημεία των άλλων χρονικών περιόδων, αλλά έχει και τα δικά του ειδικότερα προβλήματα.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει γενικές εισηγήσεις ιστορικού, θεωρητικού και θεσμικού περιεχομένου, προβληματισμό γύρω από τις μεθόδους και τις τάσεις αποκατάστασης των οθωμανικών μνημείων από τον διεθνή χώρο, καθώς και παρουσίαση του τρόπου διαχείρισης και αποκατάστασης συγκεκριμένων παραδειγμάτων σχετικών έργων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, την Ιταλία, την Τουρκία, την Βοσνία Ερζεγοβίνη, την Αίγυπτο, ώστε να φανούν οι πολιτισμικές συμπτώσεις στην αντιμετώπιση των μνημείων.
Το σεμινάριο είναι ανοικτό σε ειδικούς από την ακαδημαϊκή κοινότητα, ελεύθερους επαγγελματίες, υπαλλήλους σχετικών υπηρεσιών και φοιτητές πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και άλλων φορέων.
Το κόστος συμμετοχής είναι 80 ευρώ, ενώ για τους φοιτητές 40 ευρώ.

Για δήλωση συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες:
Γραμματεία του Διατμηματικού Προγράμματος Mεταπτυχιακών Σπουδών
Nανά Tριανταφυλλίδη, Πολυτεχνική Σχολή, Κτίριο Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων, 1ος όροφος,
Πανεπιστημιούπολη, 54124 Θεσσαλονίκη
Tηλ.: 2310 995559, 995483 (και fax)
e-mail: koskina@arch.auth.gr, striant@auth.gr