Για τρίτη χρονιά διοργανώνεται επιστημονική συνάντηση υποψηφίων διδακτόρων και νέων ερευνητών των βυζαντινών σπουδών («Troisièmes rencontres annuelles des doctorants en études byzantines»). Η διεπιστημονική συνάντηση στοχεύει να συγκεντρώσει νέους μελετητές της βυζαντινής ιστορίας, ιστορίας της τέχνης, αρχαιολογίας, φιλολογίας, κλπ., αλλά και ερευνητές από διαφορετικά επιστημονικά πεδία (δυτικός μεσαίωνας, ισλαμικός κόσμος, λαοί των στεπών κλπ.).
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Οκτωβρίου 2010 στο Institut National d’Histoire de l’Art (Παρίσι) με την υποστήριξη των INHA, Université Paris 1 – Panthéon-Sorbonne, École Pratique des Hautes Études, Centre d’Histoire et de Civilisation de Byzance.
Οι ομιλητές θα μπορούν να παρουσιάσουν μέσα σε είκοσι λεπτά την εκπονούμενη εργασία τους ή κάποιο θέμα σχετικό με την έρευνά τους. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε νέους επιστήμονες, η κοινοποίηση των εμπειριών της επιστημονικής εργασίας ιδιαίτερα από τους πλέον έμπειρους στους νεώτερους, και η δημιουργία του κλίματος ερευνητικής κοινότητας.

Οι ερευνητές που επιθυμούν να λάβουν μέρος θα πρέπει υποβάλουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση lesbyzantines@gmail.com πριν τις 15 Μαρτίου 2010 αποστέλλοντας περίληψη της παρουσίασής τους (περίπου 20 γραμμές) και στοιχεία για το είδος της παρουσίασης (εκπονούμενη διατριβή ή ελεύθερο θέμα), τη γλώσσα (γαλλική ή αγγλική) και το όνομα επιβλέποντος και ιδρύματος, καθώς και το θέμα έρευνας.
Το τελικό πρόγραμμα των συναντήσεων θα ανακοινωθεί στις 30 Απριλίου 2010.

Πληροφορίες
e-mail: lesbyzantines@gmail.com
Δικτυακός τόπος: http://calenda.revues.org/nouvelle15337.html