Το ανθρώπινο παρελθόν, με όλα τα γεγονότα που το σημάδεψαν αλλά και τα μυστήρια που περιμένουν ακόμα μια λύση είναι το θέμα ενός νέου τηλεοπτικού καναλιού. Ο ARCHEOLOGIAVIVA.TV είναι ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός που έχει ως αποκλειστικό αντικείμενό του την αρχαιολογία και την ιστορία των πολιτισμών. Στο ψηφιακό αυτό δίκτυο η άμεση δημοσιογραφική γλώσσα συναντά την ποίηση των υποβλητικών εικόνων μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από αρχαιολογικές ειδήσεις, ντοκιμαντέρ για τους μεγάλους πολιτισμούς, ρεπορτάζ από τα πεδία της σύγχρονης έρευνας και συνεντεύξεις εκείνων που την προωθούν. Στόχος του δικτύου είναι η προβολή των μνημείων και των πολιτισμών που τα δημιούργησαν αλλά και των ενεργειών του σύγχρονου ανθρώπου για τη διαφύλαξή τους. Έτσι, προβάλλονται αρχαιολογικές αποκαλύψεις αλλά και ερευνητικές πρωτοβουλίες, περιηγήσεις αλλά και προγράμματα αποκατάστασης.

Ο σταθμός «γεννήθηκε» μέσα από μια συμφωνία που υπογράφηκε στη Φλωρεντία από τον Sergio Giunti, πρόεδρο των Εκδόσεων Giunti (Giunti Editore) και του Δημάρχου του Rovereto William Valduga και αποτελεί την κορωνίδα της εικοσαετούς πλέον συνεργασίας της Archeologia Viva / Giunti Editore με τους διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αρχαιολογικών Ταινιών / Museo Civico di Rovereto.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της συνεργασίας, «για πρώτη φορά το ανθρώπινο παρελθόν είναι προσιτό στον ιδιωτικό μας χώρο».

Πηγή: Archaeogate.org. 18/11/09
http://www.archaeogate.org/classica/article.php?id=1165

Ζ.Ξ.