Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, e-LIBRARY: Ο Κύκλος των Μουσείων, www.latsis-foundation.org/gr/18/o_kuklos_ton_mouseion.html, 2009
Ηλεκτρονικό βιβλίο
Ελληνικά, αγγλικά

Τμήμα του ιστότοπου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Λάτση που ξανασχεδιάστηκε πρόσφατα, η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη e-LIBRARY δίνει πρόσβαση στις εκδόσεις του Ιδρύματος που διατίθενται δωρεάν σε ψηφιακή μορφή.
Μια από τις σειρές αυτές των εκδόσεων, Ο Κύκλος των Μουσείων, περιλαμβάνει πολυτελή λευκώματα με τα έργα στις συλλογές μεγάλων ελληνικών μουσείων ή και παρουσιάσεις αρχαιολογικών χώρων, με πλούσια εικονογράφηση και κείμενα γραμμένα από τους επιμελητές των συλλογών. Στη σειρά αυτή που εγκαινιάστηκε το 1997, ο Όμιλος Λάτση και η Eurobank EFG υπό την αιγίδα και το συντονισμό του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση εκδίδουν κάθε χρόνο ένα τόμο.

Στον ιστότοπο διατίθενται όλα τα λευκώματα σε ψηφιακή μορφή. Μια ειδική εφαρμογή (Flash Player) επιτρέπει, εκτός από το ξεφύλλισμα των σελίδων με μορφή εικόνας (όπως ακριβώς παρουσιάζεται και η έντυπη έκδοση, ελληνική ή αγγλική), μεγέθυνση της σελίδας, εκτύπωση, εμφάνιση περισσότερων σελίδων σε μικρογραφία, πρόσβαση σε συγκεκριμένη σελίδα, μετάβαση στην αρχή ή το τέλος, καθώς και λειτουργίες αναζήτησης με ελεύθερο κείμενο στο πλήρες κείμενο κάθε λευκώματος.

Η ψηφιακή βιβλιοθήκη Ο Κύκλος των Μουσείων περιλαμβάνει:

– Γεωργία Χατζή, Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, 2008
– Νικόλαος Καλτσάς, Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, 2007
– Ροζίνα Κολώνια, Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, 2006
– Νώτα Δημοπούλου-Ρεθεμιωτάκη, Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, 2005
– Δημήτριος Γραμμένος, Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, 2004
– Παναγιώτης Χατζηδάκης, Δήλος, 2003
– Καλλιόπη Παπαγγελή, Ελευσίνα: Ο Αρχαιολογικός Χώρος και το Μουσείο, 2002
– Γεώργιος Σταϊνχάουερ, Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιώς, 2001
– Ισμήνη Τριάντη, Το Μουσείο Ακροπόλεως, 1998
– Διονύσης Φωτόπουλος / Άγγελος Δεληβορριάς, Η Ελλάδα του Μουσείου Μπενάκη, 1997