Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου – 9ος Κύκλος

Μετά την εκπληκτική επιτυχία των προηγουμένων κύκλων μαθημάτων, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο διευρύνει τους κύκλους των προσφερομένων μαθημάτων με γνωστικά αντικείμενα από όλους τους χώρους του επιστητού.

Στον 9ο κύκλο (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2009) θα διδάξουν επίλεκτα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, γνωστοί και καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και καλλιτέχνες για θέματα της ειδικότητάς τους που αναφέρονται στην ελληνική γλώσσα, την ποίηση τού Οδυσσέα Ελύτη, τη διαχείριση των μνημείων, την ψυχοπαιδαγωγική, στον πολιτισμό τού βιβλίου, στην ιστορία της εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στον 9ο κύκλο προσφέρονται:

5 Μαθήματα ελληνικής γλώσσας (Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Ομότιμος και επίτιμος καθηγητής Γλωσσολογίας και τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών)
10 Μαθήματα νεοελληνικής ποίησης (Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Ομότιμος και επίτιμος καθηγητής Γλωσσολογίας και τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Συντονιστής της ενότητας)
5 Μαθήματα για τον πολιτισμό του βιβλίου (Κώστας Στάικος, Ιστορικός του βιβλίου, αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων, Συντονιστής της ενότητας)
10 Μαθήματα για τη διαχείριση των μνημείων (Βασίλης Λαμπρινουδάκης, Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μανόλης Κορρές,
Καθηγητής Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Συντονιστές της ενότητας)
5 Μαθήματα για τη φύση, την αξιολόγηση και την καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης στο Σχολείο και στην Οικογένεια (Ιωάννης Ν. Παρασκευόπουλος, Ομότιμος καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Συντονιστής της ενότητας)
5 Μαθήματα από την ιστορία της εκπαίδευσης στην Ελλάδα (Αλέξης Δημαράς, Ιστορικός της Εκπαίδευσης, επίτιμος διδάκτωρ των Πανεπιστημίων Αθηνών και Πατρών, Συντονιστής τής ενότητας)

Δήλωση συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου 2009.
Το έντυπο της δήλωσης θα το βρείτε στη διεύθυνση: www.stoabibliou.gr/ep/dilosi.php
Η δήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να υποβληθεί στα γραφεία της Στοάς τού Βιβλίου ή να αποσταλεί με φαξ στο 210-3310090 ή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα τής Στοάς τού Βιβλίου (www.stoabibliou.gr). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόστος μαθημάτων
Προκειμένου να καλυφθεί μέρος των εξόδων τού προγράμματος έχει προσδιοριστεί να καταβάλλεται για την παρακολούθηση κάθε σειράς 10 μαθημάτων συνολικά το ποσό των 100 ευρώ και για τη σειρά 5 μαθημάτων συνολικά το ποσό των 70 ευρώ. Οι φοιτητές δικαιούνται έκπτωση 30%.
Σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν επιπλέον σειρές μαθημάτων παρέχεται έκπτωση 15% ανά σειρά.

Πληροφορίες
Δευτέρα-Παρασκευή, 10.00-15.30,
στα τηλέφωνα της Στοάς του Βιβλίου: 210 3244538 και 210 3253989
Δικτυακός τόπος της Στοάς του Βιβλίου: www.stoabibliou.gr/ep/index.php