Ανακοινώθηκαν τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα της περιόδου 2009-2010 για παιδιά από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης:

Εικαστικό εργαστήρι, για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, με την Άντζι Καρατζά
Δημιουργίες των παιδιών με εφόδια γυψόγαζα, χρωματιστά μολύβια, ψωμί, φωτογραφικές μηχανές. Τα θέματα των εργαστηρίων ποικίλουν και εμπνέονται συνήθως από τις μόνιμες συλλογές ή τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου.

Μουσειοδιαδρομές, πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 6–12 ετών, με την Κατερίνα Σταμίδη
Γνωριμία με τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, την Κυπριακή Τέχνη και την αρχαία Ελληνική Τέχνη ακολουθώντας μια διαδρομή και συμμετέχοντας σε ένα παιχνίδι στις μόνιμες Συλλογές του Μουσείου.

Αφήγηση παραμυθιών – Κάθε Κυριακή… κι άλλες ιστορίες! για παιδιά από 6 ετών και άνω, με τη Σάσα Βούλγαρη
«τσουκαλο-τηγανάκια, των θεών και των ηρώων τα εδέσματα», ο γύρος του κόσμου με αρχαίους Μύθους και Ιστορίες από την Ελλάδα, τις Σκανδιναβικές χώρες, την Ινδία και την Αμερική μέσα σε ένα μαγικό… Με μουσική υπόκρουση: κουτάλες, τηγάνια, κατσαρόλες και καζάνια.
Το πρόγραμμα εμπνέεται από όλα τα θαυμαστά αγγεία που εκτίθενται σε χώρους του μουσείου και ειδικά από την ενότητα «Συμπόσιο», της μόνιμης έκθεσης «Σκηνές από την καθημερινή ζωή στην αρχαιότητα».

Ένα Μουσείο από Μουσική
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Βήμα στους Νέους», υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση, με κοινή αφετηρία την κλασική μουσική σε όλες τις μορφές της, προσθέτουν το δικό τους ηχητικό έκθεμα στους χώρους του Μουσείου.

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009, από τις 11:00 έως τις 17:00, στον κήπο του Μεγάρου Σταθάτου, γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον «Φεγγαρούλη», ένα σύγχρονο γλυπτό του Ugo Rondinone, και να μιλήσουν με τους Μουσειοπαιδαγωγούς – εκπαιδευτές για τα νέα προγράμματα του Μουσείου.

Οι ημερομηνίες των προγραμμάτων 2009-2010 θα ανακοινωθούν σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 7294220 (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-13:00).
Δικτυακός τόπος: www.cycladic.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=1609&cnode=22&clang=0