Η μεγάλη ζήτηση για τα πρώτα εισιτήρια του Νέου Μουσείου Ακρόπολης προκάλεσε απανωτά μπλακάουτ στην ιντερνετική του διεύθυνση
Με μπλακάουτ στα εισιτήρια για το κοινό έκανε χθες ντεμπούτο η ιστοσελίδα του Νέου Μουσείου Ακρόπολης. Έτσι όσοι θέλησαν να είναι οι τυχεροί που θα μπουν στο Νέο Μουσείο τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, δεν τα κατάφεραν στις 11.00 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Για ώρες οι υποψήφιοι πρώτοι επισκέπτες δοκίμαζαν να «μπουν» στην ιστοσελίδα, χωρίς να έχουν ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι.
Αρκετές ώρες αργότερα ανακοινώθηκε πως το σύστημα ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίων (καθώς μόνο αυτά θα γίνονται δεκτά κατά τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας) θα λειτουργήσει στις 18.00. Και πάλι όμως το πρόβλημα δεν είχε αποκατασταθεί, με αποτέλεσμα τελικά τα πρώτα εισιτήρια, κόστους ενός ευρώ, να αρχίσουν να εκδίδονται περί τις 19.20.
Σε πρόβλημα των διαχειριστών της ιστοσελίδας απέδιδε το υπουργείο Πολιτισμού την καθυστέρηση της προπώλησης των εισιτηρίων, και δη λόγω του υπερβολικού αριθμού επισκεπτών που επιχείρησαν να μπουν ταυτοχρόνως στην ιστοσελίδα. Τα προβλήματα δεν σταμάτησαν ούτε αργότερα, όταν άρχισε η προπώληση. Ήδη στην πρώτη μισή ώρα είχαν γίνει ανάρπαστα τα 750 διαθέσιμα εισιτήρια για την πρώτη ημέρα, ενώ και πάλι η υπερβολική ζήτηση προκάλεσε προβλήματα στη συναλλαγή των χρηστών.
Για τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Μουσείου, δηλαδή την Κυριακή 21, τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Ιουνίου, οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με εισιτήριο αγορασμένο με e-ticketing και με μέγιστο αριθμό 250 επισκεπτών ανά χρονική ζώνη (09.00-11.00, 11.00-18.00 και 18.00-20.00). Οι επισκέπτες των τριών αυτών πρώτων ημερών θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή και ομάδα αρχαιολόγων του Μουσείου. Εν συνεχεία οι επισκέπτες θα μπορούν να εκδίδουν τα εισιτήριά τους είτε διαδικτυακά, είτε στα εκδοτήρια για συγκεκριμένες πάντα χρονικές ζώνες.
Περιορισμένη ακόμη ως προς το περιεχόμενο, η νέα ιστοσελίδα παρέχει στοιχειώδεις μόνο πληροφορίες για τα εκθέματα, ενώ προβάλλει ιδιαίτερα το πωλητήριο και το εστιατόριο, υποσχόμενη και απευθείας μετάδοση των επίσημων εγκαινίων το Σάββατο 20 Ιουνίου.

Πηγή: Τα Νέα, Μ. Αδαμοπούλου, 16/6/09