Είναι η πιο ισχυρή επιλογή μετάδοσης παγκόσμιου μηνύματος η ανάρτηση πανό στον Παρθενώνα; Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το ρόλο που διαδραματίζουν τα ιστορικά μνημεία σε ομάδες πολιτών που θέλουν να διαδηλώσουν και να γνωστοποιήσουν στο πλατύ κοινό το αίτημα της διαμαρτυρίας τους.
Aύριο πάντως, Σάββατο, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε περισσότερες από χίλιες πόλεις του κόσμου θα κλείσουν για μία ώρα τους διακόπτες του ηλεκτρικού (στην Ελλάδα στις 8.30-9.30 μμ.), στέλνοντας ένα μήνυμα στους αρχηγούς κρατών οι οποίοι θα παίρνουν μέρος στην Παγκόσμια Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα, στην Κοπεγχάγη, ώστε να δεσμευτούν για δράσεις που θα αναχαιτίσουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Η πρωτοβουλία ανήκει στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF, το ελληνικό τμήμα της οποίας εξασφάλισε τη συμμετοχή δεκάδων δήμων της χώρας στη συμβολική αυτή διαμαρτυρία κατά της κλιματικής αλλαγής. Κι όπως θα συμβεί στο εξωτερικό, έτσι κι εδώ δεν θα σκοτεινιάσουν μόνο σπίτια, δρόμοι ή δημόσια κτίρια σαν αυτό του Κοινοβουλίου, αλλά και ιστορικά μνημεία, με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον Παρθενώνα.

Α.Μ.

Πηγή: Ελευθεροτυπία, Σ. Παπασπύρου, 22/3/09
http://www.enet.gr/online/online_text/c=113,id=79226916