Το Συμβούλιο Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού στην πρόσφατη συνεδρίασή του ενέκρινε τις μουσειολογικές προτάσεις για το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας και την επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου. Το πρώτο, που θα παρουσιάζει τα ευρήματα της Πέλλας, προβλέπεται να είναι έτοιμο μέχρι τον Ιούνιο, σύμφωνα με την έφορο Μαρία Λιλιμπάκη- Ακαμάτη. Ο Μέγας Αλέξανδρος (σε προτομή) θα «υποδέχεται» τους επισκέπτες, έχοντας δίπλα του έναν χάρτη του βασιλείου που ο ίδιος δημιούργησε. Η επέκταση του μουσείου Βόλου θα είναι έτοιμη στο τέλος της άνοιξης.

Νέα καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάτρας προκύπτει ύστερα από την αντικατάσταση του προέδρου της επιστημονικής επιτροπής, Νίκου Παπαδόπουλου (ο κ. Σαμαράς ζήτησε την παραίτησή του), δύο μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Οι καθυστερήσεις αυτές δεν θα επιτρέψουν πιθανότατα την πραγματοποίηση των εγκαινίων του μουσείου μέσα στο καλοκαίρι, κατά την τουριστική περίοδο.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με ερώτησή του προς τον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης.

Κ.Χ.

Πηγή: Έθνος, 11/2/2009 (Αγγελική Κώττη)
www.ethnos.gr/article.asp?catid=11380&subid=2&tag=8334&pubid=2420771