Έκλεισε ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Καμείρου λόγω των σημαντικών ζημιών που προκλήθηκαν από τη μεγάλη φωτιά που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή την περασμένη Πέμπτη. Από τη φωτιά κάηκαν τα πεύκα που περιμετρικά καλύπτουν ολόκληρη την αρχαία πόλη, ενώ φθορές υπέστησαν το ελληνιστικό τείχος και τα αρχαία κτίσματα που βρίσκονται στα υψηλότερα σημεία της Καμείρου. Ακόμη από τη φωτιά στο παρακείμενο δάσος αναδείχτηκαν και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα, είναι χαρακτηριστικό δε ότι πολλά μαρμάρινα κτίσματα έσπασαν λόγω της μεγάλης θερμότητας.
Κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού μετέβη στη Ρόδο προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση που δημιουργήθηκε κυρίως στην αρχαία Κάμειρο, ώστε ν΄ αντιμετωπιστούν τυχόν νέα σοβαρότερα προβλήματα από βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις χωμάτων που απειλούν να καλύψουν τον αρχαιολογικό χώρο.
Η Κάμειρος μαζί με τη Λίνδο και την Ιαλυσό ήταν οι τρεις αρχαίες πόλεις που συγκρότησαν την πόλη-κράτος της Ρόδου κατά τον 3ο π.Χ. αιώνα και σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία του νησιού που κάθε χρόνο επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες. Παρά το γεγονός ότι η αρχαία Κάμειρος καλύπτεται από πεύκα, δεν είχε ληφθεί κανένα μέτρο πυροπροστασίας.

Πηγή: Τα Νέα (9/12/08)