Σε απεργία πείνας προχώρησε ο Bρετανός αρχαιολόγος David Cemlyn στο Μπρίστολ της Μ. Βρετανίας, ώστε να προστατεύσει τη φυσιογνωμία της περιοχής του από την απομάκρυνση των ιστορικών φανοστατών του δρόμου και την αντικατάστασή τους από σύγχρονους στύλους.
Όχι μόνο αυτό, αλλά ο 66 χρονος D. Cemlyn δέθηκε με αλυσίδα σε έναν από τους μαντεμένιους βικτωριανούς φανοστάτες, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Μπρίστολ να προχωρήσει στη μετακίνηση 12 φανοστατών του 1920, που φώτιζαν τους δρόμους, σε πιο εύπορες περιοχές, για να τις διακοσμίσουν και τους υπόλοιπους να τους εκποιήσει.
Μπροστά στις αντιδράσεις των κατοίκων και του εν λόγω αρχαιολόγου ο δήμαρχος της πόλης ανέστειλε προσωρινά τις εργασίες υποσχόμενος ότι δεν θα υλοποιήσει την απόφασή του. Λίγες ώρες όμως αργότερα εργάτες του δήμου πήγαν στην περιοχή ξανά, αποσύνδεσαν από το ρεύμα τους παλιούς φανοστάτες και έθεσαν σε λειτουργία τους καινούριους.
Οι κάτοικοι της περιοχής του St Andrew του Μπρίστολ και ο ακτιβιστής αρχαιολόγος, δηλώνουν απογοητευμένοι από την αφερεγγυότητα του Δημάρχου και βρίσκονται σε διαβούλευση για να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις.
Όπως σημειώνει σε δηλώσεις του ο David Cemlyn, τα κτίρια της περιοχής είναι του 1880 με 1900 και η απομάκρυνση των φανοστατών είναι βανδαλισμός. Σε περίπτωση που ο δήμος δεν υπαναχωρήσει, ο ίδιος είναι αποφασισμένος να επαναλάβει τη διαμαρτυρία του.

Α.Μ.

Πηγή: Daily Mail (25/6/08)